Fuck it!

Huvudvärk av spänningstyp

Värken i sig är till karaktären tryckande, tung och molande. Den kan beskrivas som ett "band över pannan" eller som tryck över tinningarna. Värken kan pågå i episoder av från en halvtimme upp till en vecka.

Spänningarna som leder till värk kan ha många olika orsaker. Största boven är stress och oro. Många har höga krav i yrkeslivet, men även familjelivet och relationer kan ge upphov till stress och anspänning.

Dålig syn eller undermålig belysning leder till att man försöker kompensera genom att kisa. Man spänner ansiktsmuskulaturen runt ögonen för att få bättre synskärpa. Detta sker omedvetet och leder lätt till spänningshuvudvärk.

Ta hand om spänningshuvudvärken
Med värktabletter kan man effektivt lindra spänningshuvudvärk, men det är en kortsiktig lösning. Man måste också försöka göra någonting åt orsaken till problemet och inte bara koncentrera sig på att reducera symtomen.

- Besök en optiker och korrigera eventuella synfel.
- Se över din vardag, vad kan du göra för att stressa mindre. Kanske behöver du sänka kraven på dig själv för att få tid över att återhämta dig.
- Jobba med avslappning. Prova avslappningsövningar med hjälp av en cd-skiva. Yoga och Qi-gong är österländska träningsformer med avslappnande effekt. Kanske har du någon favoritsyssla som du vet gör dig avslappnad, ägna i så fall mer tid åt den.
- Motion är ett effektivt sätt att reducera stress. Fysisk aktivitet omsätter stresshormoner och tillför istället endorfiner, kroppens eget morfin. Detta gör kroppen lugn och avslappnad efter ett träningspass. Gå på promenader, ta cykeln oftare eller börja träna på gym. Det är väl investerad tid i dig själv.



Yep, är definitivt spänningshuvudvärk jag har... Känner igen symtomen -_- Har ju haft sjukt mkt i skolan så är väll antagligen det, hoppas de inte är dålig syn iaf :S men brukar ju alltid få typ alla rätt på syntest..

Men eftersom mamma egentligen ska ha glasögon + att brorsan hade de när han va liten så blir man ju lite orolig.. :S Men nej, måste vara stress/oro.. >.< Dessutom har jag ju inte kunnat somnat på kvällarna, så de måste bero på stress/oro..Fuck it! Jävla skit skola.. så otroligt TRÖTT på skolan just nu, HELL NO att jag ska plugga vidare xD  

Men men.. på Lör blir de RÖJJJ iaf :D Jag, Moll och en MASSA andra ska till Statt :D Kmr bli så jävla kul :D Måste tagga till de nu! Fan om jag mår dåligt då :S Får inte! Då proppar jag i mig en förpackning Alvedon ;D haha xP
Blir lite förfest hos Lampan ändå haha, försök 2! Denna gången SKA vi ta oss till krogen!!! Annars går jag o Moll själva ;)

Haha btw, sitter och lyssnar på BlackJack - Inget Stoppar Oss Nu (Inatt, Inatt) på repeat!! Haha sån jävla kultlåt! <3 De är Jimmys fel att jag lyssnar på den ^^ helskön kille förresten! Hans favoriter är typ dansband, Alcazar, Lady GaGa & Daughtry! :D
Spotifylänk: BlackJack – Inget Stoppar Oss Nu (Inatt, Inatt) 

Aja nu ska jag käka nå kvällsmat, sen blire nog fan sova, även fast de är tidigt.. Elr aa, jag ska FÖRSÖKA sova :P

Byye!
Emelie

:)

Idag var en sån där bra dag! :) Jag kände mig inte butter-trött och jag och Malin fick garv-attacker på typ alla lektioner, inge bättre! xD Dom här senaste veckorna har varit så otroligt jobbiga, vi har så sjukt mkt att göra i skolan just nu! Jag har jättemkt att plugga till egentligen, men jag orkar inte! Så den här veckan ska jag först och främst fokucera på djursjukvårdsprovet sen får jag göra allt annat om jag hinner :P På lördag är det Statt som gäller, TAGGAD ELLER VAD?!??! Jag och Malin ska RÖJJA på dansgolvet och snacka med massa Ösby! :D Sen ska ju Ola dit oxå, awesome då kan man flumma med han haha :D Vet inte riktigt än vilka som ska med, men jag tror de blir jag, moll, madde, (IDA?!?), Lampan och kanske nå fler? Som sagt vet inte riktigt än, men denna gång SKA vi till krogen iaf haha xD tror vi dissar förfesten denna gång ;) haha nödå men vi har inte direkt planerat nått än, får se hur det blir :) Skönt att ha nått och se fram emot iaf :D Dessutom blir det ju Moll, Madde (och IDA??!!)s första krogenbesök, EPIC! :D Aja nu ska jag sova, god natt!

Byye!
Emelie

<3

 

AAAAWWWH :') Det här är nog en av dom sötaste bilderna jag någonsin har sett! Tom och Gio är fan det sötaste kändisparet som finns! I luuv them och jag är så glad för deras skull :D Det är verkligen pure love! <3

Det där är äkta kärlek! <3

-

Orkar inte blogga...fuck! my head is killin' me! Fast jag har tagit en alvedon... Wtf?! Orkar inte.
Festen igår var en distaster, massa onödigt tjaffs och en hel del besvikelse..

Men
, om man bortser från allt dåligt igår så var det ändå ganska lyckat. Vi dansade, flummade, skrattade och jag lärde känna nytt folk (:
Jag vågade lixom släppa loss och struntade i vad folk tyckte om mig.. so what om jag inte kan dansa? Är ju inte nått jävla let's dance ;) Jag oroar mig vanligtvis FÖR MKT om allt och ingenting, men lååååångsamt börjar jag tänja på gränserna och det känns så jävla bra!

Lördag kmr bli bäst! Jag och Malin kmr röjja på dansgolvet :D Ola + massa Ösby ska dit, kan ju inte bli annat än SUCCÉ! :))

Nu har jag ont i magen oxå, fuck off and die! -_-

Byye!
Emelie

.

Är så trött, så där allmänt trött så jag inte orkar nånting. På senaste tiden har jag även börjat få huvudvärk då och då... wtf, jag har ju aldrig huvudvärk!
Sen kan jag inte somna på nätterna heller.. Även om jag lägger mig kl 21 så somnar jag inte förrän 1-2..
Plugga orkar jag ju absolut inte göra.. men ändå får jag uppgift efter uppgift efter uppgift kastad i nyllet.. tack.

Hemtenta i historia
Skriva om förintelsen
Leta upp fakta om litterära begrepp..?
Skriva om biologisk mångfald hos grod- & kräldjur i landskapet
Prov i djursjukvård

Hur mkt har jag glömt..? -___-

Och p.g.a. att jag inte kan somna så blir jag tröttare än vanligt på dagarna, och tyvärr är jag inte alltid flummtrött, utan har börjat känna mig bittertrött.. och det är verkligen INTE okej. Räcker med att vi har en bitterfitta i klassen.
Sen gav våran älskade historialärare oss en uppgift idag att sammanfatta typ 10 sidor om upplysningstiden, WOOOOHOOO, men jag har redan gjort den.. gjorde den så fort jag kom hem från skolan, så tack vare de så orkade jag inte göra hemtentan.. Elr jag har gjort 3 av 5 frågor, men orkar verkligen inte göra mer idag.

Snart blir det ev Lärkan och spela innebandy, hoppas jag orkar!
Sen på fredag blir de parteeeeyyyy! I'm so excited!! AND I JUST CAN'T HIDE IT!! AND I'M ABOUT TO LOOSE CONTROL BUT I THINK I LIKE IT!!!! Kmr bli AWESOME! Blir Moll, Ida o Maddes första besök på krogen oxå :D "Dom växer upp så fort.." haha säger jag när Ida är typ 2 månader äldre än mig lol!

Jag vill till London nuu, det kmr bli awesome! Jag och Elin, själva i London 4 dagar haha inget bättre! Undra hur många ggr vi kmr gå vilse xD Ska fixa pass på fredag hah, inte pepp! Fast kan ju inte bli värre än Elins pass ^^....eller? ;O haha lol!

Byye!
Emelie

London <3

Kvällen/natten fre-lör bestämde jag och Elin att det var dags att bestämma datum till våran London-resa!
Jag tyckte det var bra om vi tog det på mitt påsklov, så vi bestämde att det skulle vara nångång v 14. Sen kom jag på att jag ska på studentkryssning tis-ons 6-7april, så då tänkte vi att vi kunde åka tors-sön 8-11april till London. Men sen kollade vi flygbiljetter dom datumen och dom var dyrare än andra datum, så vi bytte till lör-tis 10-13 april istället! (jag tar ledigt 2 dagar från skolan höhö!)

Så nu har vi bokat flygbiljetter, sen bokade vi även 2 bäddar på vandrarhemmet Piccadilly Backpackers! Vi tog i ett sånt där 10 bäddsrum haha, för det var billigast, kanske träffar nå roliga människor ahhaha ;) det kostade 80 pund för 2pers i 3 nätter (vilket är ungefär 940kr) så det va asbilligt :)

Flygbiljetterna däremot va fan inte billiga :S Elr jo, själva biljetterna kostade bara 200kr/person tur&retur, MEN att checka in bagaget kostade 660kr/person tur&retur!! :O Så bagaget kostar typ 3ggr så mkt som flygbiljetten! Gaaaaalet! Men men det kmr vara värt de! :D:D Coz we're going to LOOONDOON!!! Är så jävla taggad!! :D:D

Nu måste jag bara börja samla ihop pengar! Så ska försöka sälja lite grejjer, sen funderar jag även på att fråga mamma och pappa om jag kan få pengar till London i studentpresent ^^ :)




By the way.. (ifall nån läser min blogg haha..)

"Digital fotoram säljes!
Märke: JOBO (PDJL007)
Skärm: 7" (17,8cm)
Aldrig använd, har legat i kartong efter att ha
öppnats.
Du får 2GB minneskort (SanDisk) på köpet!"

Skriv en kommentar elr nått om du är intresserad! :)

SÅLD!!


,

Alexandre Desplat – New Moon [The Meadow] - Soundtrack Album Version 
Yiruma – River Flows In You 
m.m.

Tack vare 'The Twilight Saga' har jag börjat lyssna på klassisk musik ^^ :) Piano är så avslappnande :)<3

Dagens låt: Jason Derulo – Whatcha Say - Main Version :)<3

Snart åker jag till Sala! :D(y)

-_-

Vilken jävla skitdag det har varit idag!
Började dagen med att packa, städa och tvätta... kul som fan -_- sen skulle jag laga mat, då gick allt åt helvete, så hade jag Jasper lös i badrummet medan jag lagade mat (har haft det förut utan problem) sen när jag gick in i badrummet och skulle kolla till honom var han helt jävla borta! Sen hörde jag att han krafsade nånstans och gick runt, så försökte lyssna vart fan han va nånstans.. 
    Kom tillslut fram till att han på någon jävla höger (eller vänster, vet fan inte, är helt jävla mållös) hade lyckats klättra IN I VÄGGEN som är bakom toaletten..!!! Fråga mig inte hur han lyckades ellr var han tog sig in, för jag vet fortfarande inte det själv! Detta upptäckte jag vid ungefär 16.15.. kl 20.30 var han ute! Men vi var tvugna att montera ner hela jävla toan för att få ut honom! (vi har en toa som sitter på väggen, inte ner i golvet) Fyfan, så jävla trött.. >.<

"Men shit. Va verkligen ett uppdrag som kan kallas rädda Jappe, död eller levande!" Yes indeed Malin, yes indeed. >.< INTE OK JASPER! :@

People's Choice Award 2010




People's Choice Award sändes inatt, dom här vann:
(strök under dom jag tycker förtjänade att vinna ;P)

R&B Artist: Mariah Carey
TV Comedy Actor: Steve Carell.
TV Comedy Actress: Alyson Hannigan
TV Comedy: The Big Bang Theory
Country Artist: Carrie Underwood
TV Drama Actor: Hugh Laurie
TV Drama: House
Movie Actress: Sandra Bullock
Action Star: Hugh Jackman
Independent Movie: Inglourious Basterds
Breakout Movie Actor: Taylor Lautner
Male Artist: Keith Urban
Web Celeb: Ashton Kutcher
New TV Drama: The Vampire Diaries
New TV Comedy: Glee
Female Artist: Taylor Swift
Movie Actor: Johnny Depp
TV Competition Show: American Idol
Hip-hop Artist: Eminem
TV Obsession: True Blood
TV Sci-Fi / Fantasy: Supernatural
TV Talk Show: The Ellen DeGeneres Show
Family Movie: Up
Animal Show: Dog Whisperer
Pop Artist: Lady Gaga
On-Screen Team: The Twilight Saga
Music Collaboration: Run This Town
Breakout Movie Actress: Miley Cyrus
Movie Franchise: The Twilight Saga
Comedy Movie: The Proposal
Rock Band: Paramore
Comedic Star: Jim Carrey
Favorite Movie: Twilight
TV Drama Actress: Katherine Heigl
Breakout Music Artist: Lady Gaga


-

Onsdag: Bio
Torsdag: Klippa mig
Fredag: Packa?
Lördag: Åka hem till Sala! :)
Jag saknar min lägenhet, har vart i Fagersta i typ 3 veckor nu! :O Mina blommor lär ju vara döda >.<

-

Idag väckte mamma mig kl 8 genom att ringa och berätta att några idioter hade gjort inbrott i varenda jävla källarförråd. Polisen hade tydligen varit här inatt m.m. Sen ville hon att jag skulle gå ner i källaren och kolla hur det såg ut i vårat förråd, om dom snott nått, kastat ut nått m.m. Are you fucking out of your mind? Ska JAG gå ner DÄR som dom har gjort inbrott.. SJÄLV?! Gick ner där men fick inte upp källardörren... (gjorde kanske inte direkt någon great effort men wtf, höll ju på att skita ner mig bara jag stod utanför!) Kul att veta att den gamla vanliga Ösby-paranoian sitter kvar (y) Började nästan sakna den.

Det roliga though är att jag tyckte jag hörde nå smällar och konstiga ljud igår kväll/natt, jag gick t.o.m. till dörren och kolla ut i kikhålet men de va kolsvart i trappen så jag struntade i det. Ofc att jag hörde det, jag är ju rutinerad på sånt här nu, det är ju de enda jag lärt mig av att gå på Ösby. Att alltid vara misstänksam för ljud, och alltid vara lite extra på spänn m.m. Att aldrig lixom känna sig för säker på att man är safe lixom, utan att det närsomhelst kan hända nått, that's my life now. Är fan weird att det följer med hem t.o.m.. allt är tack vare våra äääälskade 2or som gladerligen förstörde våran korridor & bankade på våra fönster m.m. medan jag bodde på skolan. Hjälpte väll kanske inte heller att vi blev mobbade just då heller.. Men det är slut nu, elr aa dom kallar oss fortfarande Träsktroll men vi har slutat bry oss :) "Morsan" kan ta sig nånstans! Fetto -_-

Anyway, så nu sitter jag här.. kmr ju knappast kunna somna om nu.. så tänker göra mina sista hundgodisar nu så jag har det gjort (y)

Adjö
Emelie

-

"Now I'm wearing this smile that I don't believe in.
Inside, I feel like screaming."

David Cook - Permanent

http://www.youtube.com/watch?v=pOjtUu137bA 

Så jävla vacker låt.

Is this the moment where I look you in the eye?
Forgive my broken promise that you'll never see me cry
And everything, it will surely change
Even if I tell you I won't go away today

Will you think that you're all alone
When no one's there to hold your hand?
When all you know seems so far away
And everything is temporary, rest your head
I'm permanent

I know he's living in hell every single day
And so I ask "oh God is there some way for me to take his place?"
And when they say it's all touch and go
I wish I could make it go away but still you say

Will you think that you're all alone
When no one's there to hold your hand?
When all you know seems so far away
And everything is temporary, rest your head
I'm permanent, I'm permanent

Is this the moment where I look you in the eye?
Forgive my promise that you'll never see me cry..

-

Fan börjar redan få ångest om sommarjobb och 'riktigt jobb', och jag har typ ett halvår kvar i skolan! Vafan, ska jag behöva gå runt och ha ångest nu i flera månader?? Kul! Vafan ska man syssla med efter studenten...? Har inte en jävla aning! Vet verkligen inte alls vad jag vill göra med mitt liv... Jag vill inte bli vuxen, jag vill inte behöva ta en massa ansvar, jag vill inte ha soc och arbetsförmedlingen!

Något jag verkligen skulle vilja prova på är aupair, the big problem though är att jag är så ÄCKLIGT JÄVLA BLYG -_- Jag HATAR att vara blyg, jag HATAR att jag bryr mig om vad folk tycker, att jag inte vågar vara mig själv. Jag försöker ändra på mig, men det är inte så jävla lätt!
Om jag skulle vara aupair skulle jag nog vilja vara det i England, I don't know why, men jag har fastnat för England, har alltid fascinerats av England (och deras brittiska accent!!) <3 Jag och Elin ska åka till London i April, längtar så jävla mkt!

Varför ska det vara så svårt att bestämma sig vad man vill jobba med? Jag avundas verkligen dom som vet exakt vad dom vill, dom har ju nått att kämpa för, nått dom brinner för. Jag vill också ha det.. Vill jag jobba med djur? Och om inte, vad vill jag då jobba med? Vilket jobb klarar jag av, när jag är så JÄVLA BLYG? Jag klarade ju knappt av att vara ensam på APU vafan.. I-N-T-E...O-K-E-J...! Hur tränar man bort det? Finns det något bra sätt?
 
Jag vill vara som min syster, hon bryr sig inte ett jävla skit om vad folk tycker, och hon är inte blyg (hon visar de då iaf inte). Jag vill vara som killarna i McFly, dom kunde ju verkligen inte bry sig mindre om va folk tycker. Dom kan säga vad som helst, göra bort sig TOTALT och bara skratta åt de, dom bjuder på sig själva, låter folk skratta åt dom.. Varför är det så? Att folk är så himla olika? Jag kan ju förfan inte ens redovisa för klassen som jag gått med i 3 år snart! Wtf?! Och inte ringa till företag m.m heller. Vet inte ens varför jag är så rädd, fattar inte vad det är som gör att jag känner såhär. Sjukt. Varför kan inte jag vara lika självsäker som Danny Jones? Han mobbades i skolan (det har jag med blivit), men han är GALET självsäker, medan jag är blygare än Blyger i Snövit. Fast han vet ju vad han vill i livet, han har musiken och han är otroligt begåvad, de spelar väll kanske en stor roll i det hela. Vilket är anledningen till att jag också vill hitta något här i livet som jag brinner för, som jag är BRA på...

Jag vill inte vara såhär längre, kanske måste jag utsätta mig för en massa jobbiga saker för att bli av med det? Typ prata massa med folk jag inte känner, och åka som aupair fast jag är LIVRÄDD? Eller vafan ska jag göra? Typ plugga vidare till nått jag inte vill jobba med, bara för att ha nått att göra..? Don't think so.
Får nog fan bli en total makeover Emelie Josefine Larsson, detta håller inte! Jag kan inte fortsätta vara rädd för vad folk tycker! Jag måste våga ha vilka kläder jag vill, säga vad jag vill, bete mig som jag vill, vara med dom jag vill. Det kommer inte vara enkelt, men de ska tammefan gå! Det är så lätt att säga det, men att utföra det är så jävla svårt, men jag måste! Jag vill, jag kan, jag ska!



Manage me, I'm a mess
Turn a page, I'm a book
Half unread

I wanna be laughed at
Laughed with, just because

I wanna feel weightless
And that should be enough

Now I'm stuck in this fucking rut
Waiting on a second hand pick me up
And I'm over, getting older

If I could just find the time
Then I would never let another day go by
I'm over, getting old

Maybe it's not my weekend
But it's gonna be my year
And I'm so sick of watching while the minutes pass as I go nowhere
And this is my reaction
To everything I fear
Cause I've been going crazy I don't want to waste another minute here

Make believe that I impress
That every word
By design
Turns a head

I wanna feel reckless
wanna live it up, just because

I wanna feel weightless
Cause that would be enough

If I could just find the time
Then I would never let another day go by
I'm over, getting old

Maybe it's not my weekend
But it's gonna be my year
And I'm so sick of watching while the minutes pass as I go nowhere
And this is my reaction
To everything I fear
Cause I've been going crazy I don't want to waste another minute here

This could be all I've waited for
(I've Waited, I've waited for)
And this could be everything
I don't wanna dream anymore

Maybe it's not my weekend
But it's gonna be my year
And I've been going crazy
I'm stuck in here

Maybe it's not my weekend
But it's gonna be my year(it's gonna be my year)
And I'm so sick of watching while the minutes pass as I go nowhere(go nowhere)
And this is my reaction
To everything I fear(everything I fear)
Cause I've been going crazy I don't want to waste another minute here

RSS 2.0